Rubriky
Návrh interiéru

Ako si zariadit obyvaciu izbu

Obývačka je nepochybne jednou s najdôležitejších miestností v domácnosti. Trávime v nej spoločné chvíle s rodinou, pozývame tam svojich známych, usporadúvame tam rôzne oslavy, alebo tam iba oddychujeme pri dobrej knihe, alebo obľúbenej televíznej relácií. Práve preto by sme mali pri zariaďovaní obývačky poriadne zvážiť všetky možnosti a vytvoriť z nej miesto, v ktorom sa budeme cítiť príjemne.

Nepochybne hlavným prvkom v každej obývacej izbe je sedacia súprava. Pri jej výbere musíte myslieť nie len na to, ako vyzerá, ale mali by sme vziať do úvahy aj jej pohodlnosť, kvalitu materiálu, či povrchovú úpravu. Správna sedačka musí byť pohodlná. Každému vyhovuje iná tvrdosť materiálu, preto by ste si mali sedačku vopred vyskúšať v predajni a až potom sa rozhodnúť pre jej kúpu. K sedačke nepochybne patrí aj konferenčný stolík. Tieto dva prvky tvoria akúsi základnú zložku obývačky, preto by mali spolu ladiť a navzájom sa dopĺňať či už po dizajnovej, ale aj po funkčnej stránke.

Súčasťou väčšiny obývačiek je aj televízor. V dnešnej dobe sú televízory vyrábané s krásnym dizajnom, takže sa za ne nemusíte hambiť a snažiť sa ich skryť. Televízory môžu byť umiestnené na TV stolíkoch, ktoré ich pozdvihnú do ideálnej výšky a zároveň do nich môžete vložiť všetko príslušenstvo, ako DVD prehrávače, či iné elektronické zariadenia. Značným kladom TV stolíkov je aj to, že zakryjú všetky káble, ktoré by inak mohli pôsobiť veľmi rušivo.

Pri zariaďovaní obývačky nemôžete zabudnúť ani na rôzne doplnky. Osvetlenie miestnosti môže byť zabezpečené štýlovým svietidlom na strope, alebo aj vkusnou stojacou lampou, ktorá sa hodí napríklad na večerné čítanie knihy, či časopisu. Ak vám nestačí vstavané ozvučenie televízoru, môžete si zaobstarať domáce kino. Rôzne reproduktory sú v dnešnej dobe vyrábané z ohľadom na ich dizajn, preto nebudú pôsobiť rušivo a môžete ich zladiť s ostatnými prvkami v miestnosti.

Obývačka je centrom rodinného života a preto by ste si ju mali zariadiť tak, aby ste sa v nej cítili dobre. Nezabudnite na doplnky, ktoré z obývačky robia to, čím by mala byť – rôzne obrazy,  či rodinné fotografie, ktoré Vám budú pripomínať príjemné chvíle strávené so svojou rodinou.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *